Topptipset – Hur det fungerar och speltips

Svenska Topptipset, som lanserades av Svenska Spel för flera år sedan, är ett populärt bettingspel där deltagare måste få åtta rätt för att vinna. Detta spel fokuserar främst på svensk idrott men inkluderar även internationella sporter. Här gäller det att förutspå matchresultat baserat på 1×2-systemet (1 för hemmaseger, X för oavgjort, 2 för bortaseger).

Matcherna i Topptipset

Matcherna du spelar på i Topptipset är desamma som i Stryktipset och Europatipset. Den unika aspekten med Topptipset är att om ingen vinner under en vecka, ackumuleras vinstpotten till nästa, vilket kan leda till större vinster över tid.

Insats och utdelning

Observera att en minsta insats på 10 kronor krävs. Om du inte satsar detta belopp, går eventuella vinster tillbaka till Svenska Spel och läggs i potten för nästa omgång. Utdelningen kan variera betydligt, beroende på tidigare spelresultat och ackumulerade pottar.

Spela Topptipset

För att delta i Topptipset, besök en butik eller kiosk som erbjuder Svenska Spels produkter. När du har satt ditt spel, bevara ditt kvitto för att kunna göra anspråk på eventuella vinster.

Följa matcherna live

För den som vill, finns möjligheten att följa matcherna live. Vissa spelbutiker erbjuder detta, men du kan också streama matcherna online. Detta ger en extra dimension till spelet, speciellt när det gäller att reagera på live odds.

Utdelning och statistik

Topptipsets utdelning och statistik varierar beroende på tidigare spelresultat. Det är viktigt att notera att spelets natur är svår att analysera med tidigare data, och ofta baseras valen på spelarens intuition och kunskap om de deltagande lagen.

Speltyper inom Topptipset

Topptipset erbjuder olika speltyper som Stryk, Europa, och Internationell/övrig. Varje typ har sina egna statistiska sannolikheter för resultat, som kan vara viktiga att överväga när du väljer dina matcher.

Statistik för olika Topptipset-spel

 • Topptipset Stryk: 1 = 45,3 %, X = 26,6 %, 2 = 28,1 %
 • Topptipset Europa: 1 = 46,5 %, X = 24,85 %, 2 = 28,6 %
 • Topptipset Internationell/övrig: 1 = 44,0 %, X = 25,9 %, 2 = 30,0 %

Slutligen, Topptipset är inte bara ett spel av tur. Det kräver kunskap om fotboll, strategiskt tänkande och ibland lite tur. Genom att följa spelet noga och göra välgrundade val kan du öka dina chanser att vinna. Lycka till!

Följ Topptipset live

Ja, det är möjligt att följa Topptipset live, men det finns några saker att ha i åtanke:

 1. Liveuppföljning av matcher: Även om Topptipset i sig inte är ett spel som spelas live, kan du följa de individuella fotbollsmatcherna som ingår i Topptipset live. Detta kan göras via TV-sändningar, online streamingtjänster eller genom appar som erbjuder liveuppdateringar av fotbollsmatcher.
 2. Liveuppdateringar: Många webbplatser och appar som är inriktade på sportspel erbjuder liveuppdateringar och statistik för pågående fotbollsmatcher. Dessa kan vara särskilt användbara för att hålla koll på hur dina Topptipset-val utvecklas.
 3. Svenska Spels tjänster: Svenska Spel kan erbjuda någon form av liveuppföljning eller resultatuppdateringar via sin webbplats eller app. Det är värt att kolla in dessa resurser för den senaste informationen.
 4. Streamingtjänster: För de som vill se matcherna live, kan vissa streamingtjänster och sportkanaler som har rättigheter att sända de fotbollsmatcher som ingår i Topptipset vara ett alternativ.
 5. Bettingbutiker: Vissa fysiska spelbutiker kan också erbjuda livevisningar av matcher, beroende på deras utrustning och licenser.

Kom ihåg att följa matcherna live primärt ger en möjlighet att se hur dina val utspelar sig i realtid, men det påverkar inte själva spelets utfall eftersom spel på Topptipset placeras före matchstart.

tips på topptipset

10 tips för att vinna på Topptipset

Att vinna på Topptipset, precis som med de flesta former av vadslagning på sport, involverar en kombination av kunskap, strategi och en viss dos av tur. Här är några tips som kan öka dina chanser att lyckas:

 1. Fotbollskunskap: Ha god kunskap om de lag och ligor som är med i Topptipset. Titta på lagens nuvarande form, skadesituation, hemma- och bortastatistik och eventuella avstängningar.
 2. Analysera Statistik: Studera tidigare resultat och statistik för de lag som är involverade. Detta kan ge insikter i sannolika utfall.
 3. Diversifiera Dina Val: Förlita dig inte enbart på favoriter. Ofta kan matcher sluta oväntat. Att inkludera några oväntade resultat kan öka dina chanser för hög utdelning.
 4. Spela Systemspel: Istället för att bara satsa på en enda rad, överväg att spela system där du kan välja flera utfall i vissa matcher. Detta ökar dina vinstchanser men kostar också mer.
 5. Håll Dig Uppdaterad: Var uppmärksam på senaste nytt som kan påverka matcherna, till exempel väderförhållanden, lagändringar, eller senaste nyheterna från träningsläger.
 6. Riskhantering: Satsa aldrig mer än vad du har råd att förlora. Att hålla spelandet inom en budget är viktigt för att inte hamna i ekonomiskt trångmål.
 7. Sök Information och Tips: Använd internet och forum som Flashback för att få tips och råd från andra spelare.
 8. Erfarenhet: Ju mer du spelar, desto bättre förståelse får du för spelet. Erfarenhet är en viktig faktor i att bli framgångsrik.
 9. Följ Matcher Live: Även om det inte påverkar resultatet av ditt redan placerade spel, kan att följa matcher live ge dig värdefull insikt för framtida spel.
 10. Lär av Misslyckanden: Analysera dina tidigare spel för att se vad som gick fel och vad som kan förbättras.

Kom ihåg att spel som Topptipset är en form av underhållning och bör inte ses som ett sätt att tjäna pengar. Spela ansvarsfullt.

Nyttan av nätforum

I samband med att vi utforskar frågeställningen ”Vad är Topptipset?”, är det värt att nämna vikten av att delta i och utnyttja onlineforum. Dessa forum kan vara guldgruvor av information för både nya och erfarna spelare. En vanlig metod för att få djupare insikter och strategiska råd om Topptipset är att söka efter diskussioner och inlägg på nätforum.

Ett populärt sökord i detta sammanhang är ”Topptipset Flashback”. Flashback och liknande forum är plattformar där spelare kan utbyta tankar, taktiker och erfarenheter. Att dyka in i dessa diskussioner kan ge värdefull kunskap, från insiderinformation om specifika matcher till strategier för hur man bäst placerar sina spel.

Dessutom erbjuder dessa forum en möjlighet att ställa specifika frågor och få personliga svar från andra som delar samma intresse för Topptipset. Att ta del av dessa samtal kan inte bara förbättra din förståelse för spelet utan också höja din spelupplevelse.

Rätta Topptipset

För att rätta Topptipset finns det flera metoder tillgängliga som gör det enkelt och bekvämt för spelare att kontrollera sina resultat. Här är några av de vanligaste sätten:

Svenska Spels webbplats eller app

Det enklaste sättet att rätta Topptipset är genom att besöka Svenska Spels officiella webbplats eller använda deras mobilapp. Här kan du enkelt ange ditt spelkvitto eller spelnummer för att se om du har vunnit.

Appen och webbplatsen ger snabbt och tydligt besked om resultat och eventuella vinster.

Manuell rättning

Du kan rätta ditt spel manuellt genom att jämföra dina val med de faktiska matchresultaten. Resultaten för de matcher som ingår i Topptipset publiceras på Svenska Spels webbplats samt i olika sportnyhetsmedier.

För att rätta manuellt, kryssa i dina val (1, X, 2) och jämför med de slutliga resultaten av de aktuella matcherna.

I butik

Om du har lagt ditt spel i en fysisk butik, kan du ofta rätta det direkt där. De flesta återförsäljare av Svenska Spels produkter har skannrar som kan läsa av ditt spelkvitto och automatiskt berätta om du har vunnit.

Automatiska meddelanden

Om du har ett registrerat spelkonto hos Svenska Spel och har spelat online, kan du få automatiska meddelanden via e-post eller i appen om du har vunnit.

Sms-tjänst

Svenska Spel erbjuder ibland en sms-tjänst där du kan få resultaten skickade direkt till din mobiltelefon.

När du rättar ditt spel, kom ihåg att kontrollera om det finns några speciella regler eller förutsättningar som gäller för utbetalning av vinster. Det är också viktigt att vara medveten om att vinsterna måste hämtas inom en viss tid efter att de har blivit officiella.

Utdelning i Topptipset

Utdelningen i Topptipset varierar från omgång till omgång och beror på flera faktorer:

 • Antal vinnare: Utdelningen påverkas av hur många spelare som har fått alla rätt. Ju färre vinnare, desto större blir utdelningen för varje vinnare.
 • Omsättning: Den totala omsättningen, det vill säga summan av alla insatser som spelare har lagt i en viss omgång, påverkar också utdelningens storlek. En hög omsättning innebär i regel en högre utdelning.
 • Rollover: Om ingen vinner huvudvinsten i en omgång, kan potten överföras till nästa omgång, vilket kan leda till en högre utdelning senare.
 • Matchernas utfall: Oväntade matchresultat kan leda till färre vinnare, vilket kan öka utdelningen för de som lyckas tippa rätt.

För att få den senaste informationen om utdelningen för en specifik omgång av Topptipset, rekommenderas det att kolla på Svenska Spels officiella webbplats eller app. Där uppdateras utdelningen regelbundet efter varje spelomgång. Det är också möjligt att få information om utdelningen i butiker som erbjuder Svenska Spels produkter eller i media som rapporterar om spelresultat.

Hur mycket av insatserna i Topptipset delas ut till spelarna?

I Topptipset, precis som i många andra poolspel som drivs av Svenska Spel, delas en viss procentandel av de totala insatserna ut till spelarna i form av vinster. Denna utdelningsprocent kan variera, men det finns generella riktlinjer:

 • Utdelningsprocent: Vanligtvis ligger utdelningsprocenten för spel som Topptipset runt 50-70% av de totala insatserna. Det innebär att hälften till två tredjedelar av de pengar som spelare satsar, går tillbaka till spelarna i form av vinster.
 • Utdelningsstruktur: Hur utdelningen fördelas mellan olika vinstnivåer (till exempel de som får 8, 7, 6 rätt etc.) kan variera. En stor del av potten går oftast till dem som får alla rätt, medan mindre summor kan delas ut till de som får nästan alla rätt.
 • Rollover-effekt: Om ingen vinner huvudvinsten under en omgång, kan denna del av potten överföras till nästa omgång, vilket kan leda till att en större del av insatserna delas ut i framtida omgångar.
 • Administrationskostnader och övrigt: En del av insatserna används för att täcka administrativa kostnader, bidra till statliga skatter och stödja olika sociala och sportrelaterade projekt.

Det är viktigt att komma ihåg att dessa siffror och procentandelar kan variera och är beroende av Svenska Spels regler och bestämmelser. För de mest aktuella och specifika uppgifterna om utdelningsprocenten för Topptipset och andra spel, är det bäst att konsultera Svenska Spels officiella webbplats eller deras publicerade information.

Skillnader mellan Topptipset, Europatipset och Stryktipset

Topptipset, Europatipset och Stryktipset är tre populära former av poolspel som erbjuds av Svenska Spel, men de har några viktiga skillnader:

Antal matcher

Topptipset: Spelaren tippar på utfallet av 8 fotbollsmatcher.

Europatipset: Här tippar spelaren på 13 matcher, ofta med ett större fokus på europeisk fotboll.

Stryktipset: Detta är också baserat på 13 matcher, främst från den engelska ligan och andra europeiska ligor.

Fokus på ligor

Topptipset: Tenderar att inkludera en blandning av svenska och internationella matcher.

Europatipset: Som namnet antyder, fokuserar detta spel mer på europeiska ligor och turneringar.

Stryktipset: Traditionellt centrerat kring den engelska fotbollsligan, men inkluderar också andra europeiska matcher.

Spelsystem

Alla tre spelen använder ett liknande spelsystem där spelaren väljer 1 (hemmaseger), X (oavgjort) eller 2 (bortaseger) för varje match.

Vinstchanser och utdelning

Topptipset: Eftersom det bara är 8 matcher att förutspå, kan det vara något lättare att få alla rätt jämfört med de spel som baseras på 13 matcher.

Europatipset och Stryktipset: Med 13 matcher att förutspå ökar svårighetsgraden, vilket kan påverka vinstchanserna och utdelningens storlek.

Popularitet och Tradition

Stryktipset: Detta är det äldsta av de tre spelen och har en lång tradition bland svenska spelare.

Europatipset och Topptipset: Dessa är nyare jämfört med Stryktipset och har olika grad av popularitet bland spelare.

Sammanfattningsvis är den främsta skillnaden mellan dessa spel antalet matcher som spelaren behöver förutspå och de ligor eller turneringar som matcherna väljs från. Varje spel har sina egna unika drag som tilltalar olika typer av fotbollsfans och bettare.