Taktiker

Steg 6: Taktiker

Den första frågan man skall ställa säg är vilka odds skall jag köra på. Är det rimligt att tro att ett säkert odds på 10 % verkligen finns? Svaret på den frågan är att – nej, oftast är det antingen felhämtad information eller ett odds som spelbolagen kommer att ändra på väldigt snabbt. Hinner du dessutom med att sätta pengar på ett sådant odds så är chansen stor att spelbolagen avbryter spelet innan det har hunnit vara.

Det finns dock en gång det faktiskt kan vara ett sannolikt odds, och det är när det finns på spelbörsen. På spelbörsen spelar du emot andra spelare, till skillnad från vanliga spelbolag där du spelar emot spelbolaget. Och i och med att det är andra spelare så finns chansen att de sätter pengar på ett idiotodds som du kan sätta emot. Dessa odds syns på BetOnValue som de med en maxinsats till höger om spelbolaget t.ex. Betsson (EUR 667). Detta betyder att du inte kan sätta mer än 667 EUR i det här fallet mot den andra spelaren då det är det han/hon har spelat. Dessa spel gäller det att vara väldigt kvick på dock då så fort summan man spelar mot är uppspelad så försvinner den.

6.1 I vilken ordning skall man spela

När man sätter sina odds så finns det ju en liten risk att man hinner spela på det ena oddset och sedan när man skall sätta på det andra så har det hunnit ändras. Därför så spelar rollen man spelar oddsen i också roll. Det finns egentligen två metoder här kan man säga för att minimera risken med att förlora pengar, när man gör detta. De är:

  • Stor oddsskillnad – Är det stor oddsskillnad på de två spelen och man är lite riskabel av sig så kan man se till att sätta på det spelet som har lägst odds först. Skulle det andra spelet inte gå genom så har man fortfarande en rätt stor chans att vinna då det lägre oddset är satt på grund av sin favör i spelet. Detta är dock inte att rekommendera utan…
  • …Säkra upp – Innan man lägger oddsen så kollar man i kalkylatorn vilket bettingbolag som kommer efter i oddsskalan. Detta kan man göra i rullistan där spelbolagets namn står. Här väljer man att sätta först på det spelet där skillnaden mellan oddsen är störst mellan ettan och tvåan i listan. Skulle då det andra spelet inte gå in så kan man säkerhetsspela på det näst högsta oddset på listan och ev. gå lite back. Men det är i alla fall bättre än att förlora allt.

6.2 Hur skall jag dela upp mina pengar

Som jag har nämnt tidigare så finns det risker ihopblandat med säkra spel. Därför är det viktigt att ni delar upp era risker. Jag började med 5000 kr och delade upp det i 5 delar á 1000 kr som jag hade i spel hela tiden och märkte att detta var perfekt. Skulle något bet gå helt åt fanders så är det en ganska liten summa man tappar trots allt. Spela aldrig allt på ett bräde!

6.3 Mer information

Vill du veta mer om hur spelens värde räknas ut klicka här.

För att läsa mer om hur du använder kalkylatorn samt BetOnValues taktiktips läs här.

För mer information om Rebelbetting.com klicka här.