Poker online

du kan spela poker på nätet

Många har gjort en karriär av att spela poker online. Phil Ivey är ett klart exempel på en person som lever på poker. Poker är ett skicklighetsspel och det går att träna upp sina förmågor och bli en vinnande spelare. Det har visat sig att när det gäller poker online så är det 5 % av spelarna som plockar ut 95 % av vinsterna. Man kan kolla hur man själv ligger till i denna statistik genom att spela pokerturneringar online. Det går till så att du helt enkelt räknar ut var du ligger procentuellt när du åker ut ur turneringen. För att bli en skicklig och vinnande pokerspelare krävs mycket övning och öva gör man bäst genom att spela och lära av sina misstag. Det är dock viktigt att spela på säkra pokersidor precis som med säkra odds.

Poker online, positionen och informationen

När det gäller att bli en vinnare på poker online så finns det en hel del att tänka på. Pokerproffsen brukar prata om att positionen vid bordet är viktig och då menar de positionen i förhållande till dealerknappen. Ju senare du spelar under given ju större chans har du att utnyttja informationen du fått från spelarna före dig. Den bästa positionen vid en giv är när man sitter vid knappen. När man lärt sig allt om bra pokerhänder och har många timmars spel bakom sig så börjar man få grepp om spelets finesser. Förutom många timmar vid borden så är det klokt att studera andra spelare och att läsa böcker om poker.

Det är farligt att underskatta andra spelare. Det kan även vara dåligt att spela allt för många händer. En oerfaren spelare blir ofta kvar längre i en hand än vad en mer rutinerad spelare skulle ha blivit. Satsningarna i poker är ditt sätt att “tala” som pokerspelare. På oerfarna spelare fungerar dock snacket dåligt eftersom de inte lärt sig kommunikationen inom spelet. Spelet kan då bli “stumt”. Raise betyder för en skicklig spelare “nu har jag en riktigt bra hand, lägg dig eller betala priset”. För den som är ovan vid att spela poker online kan sådan information gå personen förbi.

Att tänka på

Ju fler nybörjare vid borden, ju kostsammare spel. Eftersom pokerns språk blir stumt kan det kosta en hel del att ständigt bli synad. Det hör inte till ovanligheterna att en spelare vägrar lägga sin hand om de har ett ess på hand, oavsett vilken kicker de har med esset. Kickern är sidokortet. En mer erfaren spelare vet att man behöver en bra kicker och inte bara kan lita på esset. En nybörjare kanske bara ser esset och behåller sin hand med A och tvåa, vilket egentligen är en svag hand. Mest lönsamt i längden är att lära sig kasta dåliga starthänder vid poker online. Men det viktigaste av allt är förmodligen att välja ett bra spelbolag.

Det kan vara en bra idé att föra anteckningar över hur spelarna beter sig. Ett vanligt fenomen hos vissa spelare är att de synar ända till slutet och lägger sig på rivern vid Texas hold’em till exempel. Den typen av spelare brukar gå under benämningen “call machine”. En call machine ska man inte bluffa mot eftersom de vägrar att lägga sig. Lägger de sig på rivern (sista varvet i Texas hold’em) så gör man en notering. Den här typen av information är mycket användbar vid poker online. Vill du lära dig mer om hur du ska spela poker så borde du läsa igenom pokertips. De är väldigt användbara och kan faktiskt hjälpa dig väldigt mycket.

Spela på högre nivåer

Om det går dåligt på de låga nivåerna och finesserna faller platt kan det vara en bra idé att gå upp på de högre nivåerna – eller också prova pokervarianten badugi. Anledningen till detta är att ett spel utan action blir tråkigt. När det är tråkigt att spela poker online så spelar man sämre och gör fler misstag. Vid turneringar kan det även vara bra att ta det lugnt med spelet under den första timmen. Då har de risktagande spelarna försvunnit från turneringen. Risktagande spelare chansar ofta vilket kan kasta ut dig ur turneringen ganska slumpmässigt. Det kan även vara god ekonomi att göra en större insättning vid poker online så att man snabbt kommer upp på nivåer där spelarna förstår pokerns finesser. Så om du lär dig alla tricks och spelar poker rätt, då kan du vinna miljontals kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *